Nieuwe features 2024 - 2025

Bij Lernova verzamelen we op verschillende manieren feedback zoals via onze tevredenheidsenquête, gesprekken in de leraarskamer en de helpdesk. We nemen die feedback heel dankbaar aan en gaan ermee aan de slag. Hierdoor kunnen we volgend schooljaar een aantal nieuwe features introduceren. Hieronder sommen we deze even voor je op.

Bladwijzer

De bladwijzerfunctie hoeven we je niet meer voor te stellen. Deze functie zit al lang in het platform, maar krijgt nu een interessante update.

Het wordt namelijk mogelijk voor leerkrachten om een bladwijzer in te stellen voor hun leerlingen. Zo komen ze (eventueel zelfs last-minute) op de juiste plaats in de methode of het traject terecht.

 

 

 

Presentatiemodus

De presentatiemodus toont in de fullscreen-modus één element van de pagina tegelijk zodat leerlingen zich goed kunnen focussen. We deelden onze content op in verschillende delen zodat we de juiste inhoud op elke pagina laten zien.

De trajecten kunnen dus als een diavoorstelling weergegeven worden. Een extra presentatie maken bij onze inhoud is dus niet meer nodig.

 

 

 

Navigatiebalk

Met de navigatiebalk aan de linkerkant van de pagina, weten leerlingen onmiddellijk waarover de les zal gaan. Ze zien precies waar ze staan in het leertraject en het hoofdstuk. 

 

 

 


Lernova BLACK educatieve uitgeverij2_Standaard-01Benieuwd naar de mogelijkheden in Lernova? Probeer nu en krijg gratis toegang tot jouw vak!

IK PROBEER NU


 

Uploadzone

Leerlingen kunnen vanaf nu al hun notities en bestanden digitaal verzamelen via de uploadfunctionaliteit. Ze uploaden hun documenten bij de inhoud waar ze bij horen. Als leerkracht kan je deze uploads in een handig overzicht bekijken, controleren en feedback geven. Deze krachtige combinatie van papier en digitaal zorgt ervoor dat leerlingen hun geschreven notities eenvoudig kunnen digitaliseren en indienen (ook via de smartphone).

 

 

 

Leerkrachtenhandleiding

In onze leerkrachtenhandleiding kan je heel wat nuttige informatie vinden zoals:

  • Algemene info over bv. de verwachte voorkennis van de leerlingen;
  • didactische principes bij het traject;
  • downloads verzamelen we voortaan ook hier.

 

 

Downloads bij het traject

De downloads voor de meeste trajecten kan je voortaan terugvinden onder de knop Downloads (of in de Leerkrachtenhandleiding). 

 

 

 

Afdrukken

Vanaf volgend jaar triggert de knop afdrukken niet meer de printfunctie van de browser, maar download je de pagina als een geoptimaliseerde pdf.

 

 

Eerste, beste en laatste score

In de opvolging in de trajecten laten we voortaan niet enkel de laatste score zien, maar ook de eerste en de beste. Dat geeft jou als leerkracht onmiddellijk een beter overzicht over de prestaties van je leerlingen.