Nieuwigheden in Lernova: voordelen voor leerkrachten en leerlingen

Share

In dit artikel tonen we je de drie grote nieuwigheden die Lernova voor jou in petto heeft. Lees even mee of bekijk onderstaande video om een vliegende start te maken met je leerlingen.

Een heldere structuur in een fris jasje


De look and feel van het platform is helemaal vernieuwd, met het oog op maximale structuur voor de leerlingen en nog meer gebruiksgemak voor jou.

Geen nood. Ondanks de vernieuwde omgeving blijft het platform vertrouwd aanvoelen zodat je nooit de weg kwijtraakt.  Je bereikt leertrajecten zoals steeds vanuit je digitale boekentas (= de startpagina).

Lernova nieuw jasje


Met één klik zie je de inhoudstafel en open je een leertraject. De navigatie tussen de pagina’s staat nu bovenaan. De heldere benamingen benadrukken elke fase van het leren en studeren.

Starten doe je met het opbouwen van de leerstof, die we vervolgens samenbrengen bij de theorie. Dan volgt het oefenen en tot slot het studeren.

Bij de opbouw en theorie zie je rechts een toolbalk, waar je met een druk op de knop notities neemt, antwoorden laat zien of eigen versies maakt.

 

Structuur Lernova

 

Leren én studeren in één platform

Studeren kunnen leerlingen met de vernieuwde studietrainer. Ze zien hier kaartjes, onthoudvragen, begrippen en woordenschat. Die studietrainer is adaptief: leerlingen zien kaartjes die ze moeilijk vinden, vaker terug.

Studeerkaartjes Lernova


Met deze studietrainer is het hele proces van leren en studeren ingebed in één helder platform, dat leerlingen niet hoeven te verlaten. Want zelfs het maken van digitale notities kan in de methode zelf.

 


Lernova BLACK educatieve uitgeverij-1

Ben je benieuwd naar waarom digitale notities zo’n krachtig element zijn in het studieproces voor leerlingen? Onze product owner Bram Faems vertelt je er alles over. 

Lees het blogartikel


 

Opvolgen van leerlingen

Het opvolgen van je leerlingen is nog beter vindbaar doordat de knop in de navigatiebalk staat. Na het selecteren van een klasgroep zie je de scores en progressie van je leerlingen.

Als je een klasgroep hebt gekozen, wordt ook de tab 'opvolgen' geactiveerd. 
Klik er op om het dashboard met de vooruitgang en de scores te zien.

 

Opvolgingsmodule Lernova

 

Maximale flexibiliteit in klassen, methodes en groepen

Viel het je al op dat we niet spreken over klassen, maar over klasgroepen? Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd. Je kan je methode met je standaard klasgroep gebruiken. Die klas koppelde je zelf aan een methode via ‘Klassen en methodes’, die je onder het profielmenu vindt.

Geef je echter les aan meerdere klassen tegelijk? Of wil je een differentiatiegroep maken over verschillende klassen heen? Dan kan je die nu ook als één groep samenbrengen!

 

Door leerlingen samen te brengen in groepen die je helemaal op maat instelt, heb je maximale flexibiliteit en bespaar je tijd. Met deze groepen op maat komt eenvoudig differentiëren binnen handbereik. 

Via 'Beheer groepen' in het profielmenu, zie je voor elke methode de gekoppelde klasgroepen.  Hier maak je ook eigen groepen. Je kan leerlingen uit verschillende klassen selecteren, om ze samen te brengen in één groep.

 

Beheer groepen in Lernova

 

Vervolgens kan je het platform gebruiken met deze groep. Volg de scores van leerlingen op, wijs taken toe en vergrendel trajecten.

 

Geef je gebruik een boost 

  • Begin het schooljaar met vertrouwen. Ontdek en schrijf je in voor onze diverse 'vlot van start'-opleidingen.
  • Duik in de Handleiding voor leerkrachten die beschikbaar is in jouw digitale boekentas via het platform van Lernova.
  • Hou onze Facebook-pagina in de gaten of word lid van onze Facebook-groep en blijf op de hoogte van alle updates.

Lernova BLACK educatieve uitgeverij-1

Heb je vragen betreffende de nieuwste updates of kunnen we je met iets anders helpen? We staan voor je klaar om je te helpen!

CONTACTEER ONS