Belangrijke verbeteringen aan Lernova-platform: leerkracht en leerling

Share

Ontdek hoe heel wat toegewijde leerkrachten vorig jaar hun stempel drukten op ons platform door deel te nemen aan ons gebruikersonderzoek. Aan de hand van dit onderzoek brachten we een aantal belangrijke platformverbeteringen aan. Lees hier hoe je deze  kan inzetten.

Bij Lernova betrekken we jou als leerkracht graag door voortdurend in gesprek te gaan. Dat doen we bijvoorbeeld via onze regioverantwoordelijken en uitgevers. Bovendien namen vorig jaar meer dan 200 leerkrachten deel aan ons gebruikersonderzoek. 
De waardevolle feedback die we ontvangen, zetten we direct om in concrete acties. In deze blog willen we enkele significante verbeteringen aan ons platform met je delen.
Lees de gedetailleerde informatie en bekijk de video-instructies hieronder of in de leerkrachtenhandleiding in het platform.

 


Lernova BLACK educatieve uitgeverij-1Probeer nu! Krijg onmiddellijk toegang en ontdek jouw Lernova lesmethode tot het einde van het schooljaar in het demoplatform. 


 

Leerlingen zien onmiddellijk hun score

Wanneer leerlingen hun antwoord indienen, krijgen ze direct een overzicht van hun score. Als ze geen score zien, betekent dit dat er iets mis is gegaan bij het ontvangen van hun resultaat.

  • Wanneer ze indienden: ze zien een score.
  • Zien ze er geen dan ging er iets mis bij het ontvangen van de score.
  • Zien ook onmiddellijk wat ze maakten. Dat is motiverend!

Bekijk in deze video hoe je na het indienen onmiddellijk een score ziet.

 

Verder werken aan oefeningen (en ze kunnen herstarten)

Een frustratie bij leerlingen was dat ze na een pauze of het sluiten van hun laptop vaak hun voortgang kwijt waren. Dit probleem hebben we opgelost met de nieuwe herstartbalk. Hierdoor kunnen leerlingen altijd de oefeningen herstarten of verder gaan waar ze gebleven waren, zelfs na een pauze of het sluiten van hun laptop. Bovendien krijg je ook de melding dat je oefening correct verzonden werd. Dit geldt natuurlijk ook voor leerkrachten.

  • Progressie niet langer kwijt na break: nieuwe herstartbalk.
  • Herstarten van een oefening blijft altijd mogelijk.
  • Melding na correct verzenden van een oefening.
  • Je ziet het aantal pogingen en je laatste score.
  • Ook voor leerkrachten.

 

Notities werden overzichtelijker

Het nieuwe ontwerp van de notities zorgt ervoor dat we optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Breed of smal notitievenster: de keuze is aan jou!

  • Pas zelf de breedte van het venster aan.
  • Ook de rekentoestellen (voor wiskunde en wetenschappen), de bladwijzer en de instellingen werden geïntegreerd in het nieuwe zijpaneel.

Zijpaneel notities Lernova

 

Bekijk ook de video met Product Owner Bram. Hij legt uit waarom notities nemen zo belangrijk is.

 

Zie onmiddellijk welke eigen versies je al toewees

Het zijpaneel met de instellingen is nu veel overzichtelijker en toont duidelijk de verschillende versies van een traject. Hierdoor weet je precies in welke versie je werkt en welke versie je leerlingen te zien krijgen.

Krijg onmiddellijk zicht op:

  • welke versie je ziet;
  • welke versie toegewezen werd aan je leerlingen;
  • wanneer deze versie gemaakt werd.

Lernova BLACK educatieve uitgeverij-1Probeer nu! Krijg onmiddellijk toegang en ontdek jouw Lernova lesmethode tot het einde van het schooljaar in het demoplatform.