Lernova ICT

Lesinhouden die duidelijk, compleet, up-to-date en visueel aantrekkelijk zijn.

Jouw leerlingen ontdekken de nieuwe leerinhoud via een mix van bronnen, oefeningen en kijk- en luisterfragmenten.
De op maat gemaakte multimedia maken deze lesmethodes uniek. 

Wij bieden ICT aan voor:

1A
2A
3 - D
3 - D/A
4 - D
4 - D/A
5/6 - D
5/6 - D/A
  • Lernova ICT is beschikbaar voor de eerste graad. We kiezen voor een graadsmethode. Zo heb je toegang tot alle lestrajecten van de volledige graad.
  • Voor de eerste graad voorzien we in 2024 nieuwe edities, op basis van de nieuwe minimumdoelen en leerplannen.

Neem een kijkje in de inhoudsopgave:

Waarom kiezen voor Lernova ICT?

vervangt je leerwerkboek

Heldere structuur

Alle leerinhouden komen op een geïntegreerde en evenwichtige manier aan bod in afgebakende leertrajecten met een vaste structuur. De leerinhoud wordt steeds stap voor stap opgebouwd in de Opbouw, aan de hand van duidelijke stappenplannen interactieve oefeningen en tutorials.

bullseye-arrow-duotone

Doelgericht

De leerling werkt actief aan het realiseren van de eindtermen (kennis en vaardigheden) Digitale Competenties, dit in de ICT-les of in verschillende vakken. In de verschillende hoofdstukken komen de volgende onderdelen aan bod: basisvaardigheden, tekstverwerking, rekenblad, presentatiesoftware, foto- en videobewerking, computersystemen en computationeel denken.

multimedia

Dynamisch

De integratie van multimediale en interactieve elementen zorgt voor een complete en motiverende leerervaring. Er wordt gewerkt met een sterk aanbod aan lesvideo’s en audiovisuele bronnen om de leerinhoud zo concreet mogelijk uit te leggen aan de leerlingen.

differentieren-niveau

Differentiatie

In de projecten worden verschillende vaardigheden gecombineerd in praktische en relevante opdrachten. De projecten zijn de ideale basis om te integreren in verschillende vakken.

Gratis ondersteunend materiaal voor jou als leerkracht

Als leerkracht heb je gratis toegang tot heel wat ondersteunende materialen, die je helpen in je klaspraktijk:

  • een handleiding boordevol tips om je Lernova lesmethode optimaal te gebruiken;
  • opvolgingsmodule waar je kan zien welke leerstof de leerlingen beheersen en waar er extra ondersteuning nodig is;
  • jaarplannen en lesfiches (te integreren in Smartschool);
  • vakspecifieke materialen in de leraarskamer zoals woordenlijsten, mindmaps, toetsen, practica, concordantielijsten, afbeeldingen,…

leraarskamer-platform

Afbeelding7

 

Aanpak van Lernova ICT

Doordacht evenwicht papier en digitaal

Lernova+LaptopWe zorgen voor een doordacht evenwicht van papier en digitaal. Je Lernova lesmethode gebruik je samen met een map of schrift. Zo leren jouw leerlingen opnieuw écht noteren waar dat nodig is, daar waar het een meerwaarde biedt.

De theorie brengen we samen in één theoriebundel. Je kan het zien als een leerboek of vademecum bij elke Lernova lesmethode. De leerlingen gebruiken die op papier of digitaal.

Uitdagend

Binnen Lernova ICT focust elk hoofdstuk op een specifiek thema. Elk hoofdstuk omvat een evenwichtige reeks op zich staande leertrajecten waarin de leerlingen uitdagende en doelgerichte opdrachten krijgen voorgeschoteld, die een actieve realisatie beogen van de eindtermen. Naast de digitale oefenvormen is er een ruim aanbod van downloadbare opdrachten op papier beschikbaar. Zo krijgen jij en je leerlingen voldoende afwisseling. 

Heldere structuur

In Lernova ICT komen alle componenten op een geïntegreerde en interactieve manier aan bod in afgebakende leertrajecten met een vaste structuur: Opbouw, Theorie, Oefenen en studeren. De leerinhoud wordt steeds stap voor stap opgebouwd in de Opbouw, aan de hand van duidelijke stappenplannen, interactieve oefeningen en tutorials.

Dynamisch en eigentijds

De leerlingen ontdekken de nieuwe leerinhoud via een mix van tekstuele en visuele bronnen, interactieve oefeningen, presentaties, luister- en kijkfragmenten en beknopte lesvideo’s, De leefwereld van de leerlingen staat bij de projecten ook centraal, waar vaardigheden en kennis samenkomen. Ook biedt de Lernova ICT ruimte voor nieuwe ontdekkingen, en tips voor interessante apps, online (educatieve) spellen en websites. 

header getuigenissen

Flexibel

Lernova ICT is er voor leerlingen van de 1ste graad van de A-stroom, ongeacht het onderwijsnet waartoe hun school behoort.
De ICT-leerkracht kan met Lernova ICT aan de slag in de daarvoor voorziene lestijd. De opdrachten kunnen ook verdeeld worden over de verschillende vakleerkrachten die ze integreren in hun lessen. Verder bieden we de hoofdstukken tekstverwerking en presentatiesoftware aan voor zowel Google als Microsoft. 

Aanpasbaar

Lernova kan je volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen en de manier waarop je lesgeeft.

Waarom kiezen voor Lernova?

vervangt je leerwerkboek

Vervangt je leerwerkboek

Interactieve en kwalitatieve lesmethodes waarmee je als leerkracht alle leerdoelen realiseert.

Wisselt papier en digitaal af

Doordacht inzetten papier en digitaal

Je gebruikt onze lesmethodes in combinatie met een schrift of map. 

Geeft je vrijheid

Geeft je vrijheid


Lesinhouden die duidelijk, compleet, up-to-date en visueel aantrekkelijk zijn. Bovendien ook aan te passen als je dat wenst.

Leerlingen

De leerling staat centraal

Sterke focus op oefenen, herhalen en studeren. 

multimedia

Verruimt je mogelijkheden

Gebruiksvriendelijk platform dat leerlingen motiveert en onderwijs op maat haalbaar maakt.

Verrijkt je lessen

Verrijkt je lessen

Multimedia, opvolging, notities en de studietrainer zorgen voor een effectieve en boeiende leerervaring

Zorgt voor helder inzicht

Lernova staat je bij

Door kort op de bal te spelen kunnen we rekening houden met je noden. We begeleiden jou in een veranderende onderwijswereld.

Verlaagt-boekenfactuur

Verlaagt de boekenfactuur

Bespaar tot 30% ten opzichte van klassieke schoolboeken en er zijn geen kosten voor de leerkracht.